Oštecen plastenik i autobusna stajališta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Orkanska bura koja je u srijedu, kao i u cijeloj Istri, puhala u Rovinju, nije prouzrocila vece štete. Javna vatrogasna postrojba je nocu imala samo jednu intervenciju. Kod Golaša je državnu cestu Pula - Buje preprijecio cempres, koji je bura srušila pa su ga vatrogasci morali ukloniti.

Djelatnici Komunalnog servisa u srijedu su s ulica uklonili 30-ak srušenih stabala od kojih ni jedno nije palo na parkirane automobile. Kada je bura oslabjela, poceli su cistiti grada od manjih grana i lišca.

Najvecu štetu od bure pretrpjeli su Irene i Mirko Popovic. Jadan od njihovih plastenika u podnožju brda Monter nije izdržao nalete snažnog vjetra, pa je s njega odnesen karbonatni krov.

Bura je posebno bjesnila u Valdibori, izloženoj vjetrovima iz sjevernog kvadranta. Rovinjcima je poznata varljiva cud Valdibore, pa u sjevernoj luci ne ostavljaju svoja plovila. Na pucini punoj ovaca, kako se u žargonu naziva pjena valova, mogli su se vidjeti brodovi koji su izašli iz koridora usidrivši se ispred Rovinja dok se bura ne stiša.

Olujna bura porušila je tri nadstrešnice na autobusnim stajalištima u Kanfanaru. Nalete vjetra nisu izdržale nove nadstrešnice od inoks profila i stakla postavljene prošle godine u Okretima, Pilkovicima i Putinima. Dalibor Bastijancic, direktor opcinske tvrtke Limska draga, rakao nam je da su uklanjali srušena stabla s prometnica i kupili kontejnere koje je vjetar izgurao iz ležišta.

Kanfanarski komunalci su zbog snježne mecave rano izjutra morali cistiti i posipati prometnice. Buduci da je zbog niskih temperatura poledicu bilo teško ukloniti, posebno na cesti preko Limske drage za Prikodragu, mnogi osnovci nisu mogli do škole, pa je OŠ Petra Studenca za jedan dan prekinula nastavu u maticnoj zgradi i podrucnoj u Sošicima.

Iako okuplja ucenike iz raštrkanih sela Žminjštine, nastava nije prekinuta u žminjskoj OŠ Vladimira Gortana i u njenom podrucnom odjeljenju u Ceru. Tek zbog nedostatka struje odgodena je u podrucnom odjeljenju u Sutivancu. Direktorica škole Miranda Damijanic Roce nam je rekla da se školski autobus usprkos zapusima snijega probio do svih sela, pa je nastava održana.


Podijeli: Facebook Twiter