Ostavite cigarete uz pomoć hipnoze

Ilustracija (M. ANGELINI)
Ilustracija (M. ANGELINI)

Veliki je postotak ljudi koji su prestali pušiti uz pomoć hipnoze, a koju smo im poklanjali protekle dvije godine, rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Dean Buić, ravnatelj Hrvatskog centra za bioenergiju, koji organizira 3. Pulski dan nepušenja. Hipnozu će provesti sutra u prostorijama udruge Moj grad (suteren Rojca, s lijeve strane kraj glavnog ulaza), a dolazak je potrebno najaviti pozivom na telefonski broj 098/500-200, danas do 18 sati. Lani je od stotinu osoba na kojima je provedena hipnoza prestalo pušiti njih pedeset.

- Vodeći se dosadašnjim uspjehom, procijenili smo da s ovom praksom treba nastaviti, rekao je Dean Buić i izdvojio da će u povodu obilježavanja 3. Pulskog dana nepušenja i ovoga puta provesti hipnozu osobama koje imaju stvarnu želju za prestankom pušenja.

- No, prvenstveno smo usmjereni na osobe sa slabijom platežnom moći te smo im na ovaj način, dakle besplatnom hipnozom, odlučili pomoći. Hipnoza nije opasna, stanje je to u kojem se čovjek svakodnevno nalazi, no djelotvorna je kod osoba koje stvarno žele prestati pušiti, a treba reći i to da ju svaka osoba prihvaća drugačijim intenzitetom. U trenutku kada smo u medijalnom stanju dajem smjernice koje smo se prethodno dogovorili i to se

lagano "zalijepi" u našu podsvijest. Molim da se jave oni koji zaista žele prestati pušiti, a ne da se dođe iz radoznalosti. Takvima neću moći pomoći, a uskraćeni će ostati oni kojima je zaista to potrebno, istaknuo je Buić. (S. R. S.)


Podijeli: Facebook Twiter