Ostat ce nam himna, zastava i dugovi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Buducoj vlasti u Hrvatskoj i narodu ostat ce himna, grb, zastava, nekoliko nacionalnih reprezentacija i dugovi, ustvrdio je saborski zastupnik Damir Kajin u cetvrtak na konferenciji za novinare u Pazinu.

Takav crni scenarij on vidi kao rezultat ustupanja svega monopolistima i strancima dok je civilizacijskom tragedijom nazvao ideje premijerkinog savjetnika Borislava Škegre o privatizaciji državne imovine, od HEP-a preko Hrvatskih voda do Hrvatskih šuma, HAC-a…

S obzirom na izjave premijerke Jadranke Kosor da HEP nece privatizirati, Kajin vjeruje da nas ceka privatizacija šuma i voda i to putem "gradanskog dionicarstva" kao što je to Sanaderov HDZ ucinio uoci izbora 2007. s privatizacijom INA-e i HT-a što je HDZ-u donijelo nešto glasova. Kasnije su te dionice kupili madarski MOL, Deutsche Telekom i hrvatski tajkuni.

- Vjerujem da ce HDZ-u uz ovladavanje HRT-om glavna poluga za izbore biti "gradansko dionicarstvo" jer sve je ostalo izmaklo kontroli, veli Kajin. Smatra da u HDZ-u mogu racunati na kapital, dio medija, nešto špekulanata i nešto gradana koji imaju novca. Zapitao se i tko ce voditi Hrvatsku i hoce li to biti oni koji su dobili mandate na izborima ili kapital koji je za ništa dobio Hrvatsku.

Parafrazirajuci premijerkinu izjavu o investicijskim projektima kao srcu i mozgu Vlade i njena programa gospodarskog oporavka, Kajin je rekao: Mozak i srce su na aparatima i onda se nikom osim ekipi na vlasti ne piše dobro.

Vladinu prezentaciju desetak investicijskih projekata cija bi realizacija trebala poceti narednih mjeseci Kajin ocjenjuje pozitivnom samo zato što ce se direktori u javnom sektoru prestrašeni kaznenom presijom upustiti u te davno dogovorene investicije. On smatra da tih 5,5 milijardi kuna uopce nisu problem jer tog novca ima u državnom proracunu, vanproracunskim fondovima i javnim poduzecima, ali ne vjeruje da ce se on potrošiti u ovoj i narednoj godini vec da ce biti u funkciji polaganja kamena temeljaca pred parlamentarne izbore 2011.


Podijeli: Facebook Twiter