Ostao bez stana u Puli zbog par tisuća kuna duga

Teslina ulica u Puli (N.LAZAREVIĆ)
Teslina ulica u Puli (N.LAZAREVIĆ)

Za srijedu u 10 sati najavljena je, prema informacijama Živog zida Istra, deložacija Silvana Penka iz stana u Teslinoj ulici 19. Prema informacijama na koje upozorava Živi zid, riječ je o stanaru koji do 1994. godine, kao nositelj stanarskog prava živi u stanu koji mu je dodijelio Radnički savjet Uljanika s obzirom da je bio zaposlenik brodogradilišta. Od 1994. godine stanovi su predani Gradu Puli, koji ih daje na prodaju. Supruga stanara kupuje stan na njeno ime, a nakon rastave 1998. godine Silvano Penko ostaje živjeti u stanu i otplaćivati otkup. Do kraja otkupa, prema informacijama Živog zida i riječima nesretnog stanara, preostalo je otplatiti još samo tri rate po 800 kuna.

Međutim, bez znanja stanara Grad se, zbog dugovanja, odlučuje na prodaju stana u Telsinoj 19, tvrde iz Živog zida, te se naređuje deložacija. U tekstu Živog zida stoji izjava Silvana Penka prema kojoj je, prije par godina zbog krize izgubio posao, no, čim je našao novi posao, tvrdi se, ponovno je počeo plaćati zaostatke i režije i reprogramirao dug prema Gradu te otplaćivao po 800 kuna mjesečno, te mu je ostalo još svega tri rate utkupa stana. Tvrdi se u istupu Živog zida da Penko ponovno ostaje bez posla i nema prihode pa mu se skupio i dug za režije od deset tisuća kuna, a s obzirom da se ponovno zaposlio, dugove iznova može plaćati.

"Svi me znaju kao poštenog čovjeka. Živim isključivo od svoga rada, nitko mi ništa nije dao, niti poklonio, sve sam morao zaraditi sam. Ne izvlačim se od plaćanja svojih obaveza, ali jednostavno nisam imao otkuda da platim. Zato molim sve Puljane koji vide kakva je ovo nepravda da mi pomognu obraniti se od deložacije koju mi je spremio Grad Pula", izjavljuje Silvano Penko u pozivu Živog zida svim građanima Pule da se odazovu mirnom prosvjedu protiv deložacije zakazane za danas u 10 sati na adresi Teslina 19. (G.ROJNIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE
 


Podijeli: Facebook Twiter