Ostanite fit i nakon blagdana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pola porcije

Tijekom poslovnih ručkova i domjenaka pojedite samo pola porcije, i to žvačući polako. Dvadeset minuta nakon prvog zalogaja do vašeg će mozga doći informacija da ste siti.

Izbjegavajte obilan doručak

Ako znate da vas toga dana očekuje obilan ručak ili domjenak, izbjegavajte obilan doručak. Šalica kave s dva integralna keksa ili dvije ploške šunke i čaša svježe iscijeđenog soka od naranče trebalo bi biti dovoljno do prve podnevne zabave.

Blagdanski ručak

Postoji način da uživate u blagdanskom ručku a da pritom ne dobijete ni grama. Ako je na meniju juha s tjesteninom, pojedite više juhe, a manje tjestenine. Juha će napuniti želudac i bit će manje mjesta za ostalu hranu s blagdanskog menija. Meso jedite bez dodavanja umaka, jer morate znati da svaka žlica umaka znači i 90 kalorija više. Kada je u pitanju desert zaustavite se nakon prvog kolača.

Šećer

Izbjegavajte šećer u kavi i čaju - svaka žličica znači dodatnih 20 kalorija. Ako ne možete piti nezaslađene napitke, koristite umjetni zaslađivač.

Prije ručka

Prije no što odete na ručak ili večeru pojedite nekoliko kiselih krastavaca, maslina ili nekog drugog ukiseljenog povrća. Imaju malo kalorija i napunit će vaš želudac, a nećete doći gladni.

Ne kruhu i grickalicama

Tijekom (post)blagdanskih ručkova i večera izbjegavajte kruh, grickalice, sireve i voće. Tako ćete moći više uživati u delicijama koje inače ne jedete.

Desert

Ako obožavate kolače nemojte ih se odreći. Samo nemojte pojesti cijelu, već samo pola porcije. (NL)


Podijeli: Facebook Twiter