Ostanak Scorije ovisi o utakmici s Interom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetvrti uzastopni poraz koji su nogometaši Istre 1961 u utorak u Kupu na Verudi doživjeli protiv Slaven Belupa, nezavidan položaj na prvoligaškoj ljestvici te negodovanje publike, posebno Demona, protiv trenera Scorije natjerali su upravu pulskog kluba na sastanke koji bi vrlo lako mogli rezultirati promjenom trenera.

- Sastali smo se predsjednik Jergovic, izvršni dopredsjednik Herak, Mastilovic i ja da u zajednickom razgovoru vidimo kako bi trebalo postupiti u ovoj situaciji u kojoj se klub našao, rekao je dopredsjednik Istre 1961, Korado Soldatic.

- Cinjenica je da smo u vrlo teškoj poziciji jer smo ovog trenutka u zoni ispadanja, zatim da rezultati i igra u zadnje vrijeme ne garantiraju bolje dane, ali isto tako ne smijemo zanemariti ni poruku koju dobivamo s tribina. I Demoni kao naša navijacka skupina, ali i ostala publika izražavaju nezadovoljstvo igrom i rezultatima kluba i zato smo kao uprava odlucili da cemo se opet sastati nakon utakmice u Zaprešicu i onda vidjeti što cemo poduzeti. Scoria je dobar trener i još je Puljanin, ali nešto moramo napraviti. Ne možemo puno cekati, veli on.

Ispada tako da je utakmica u petak protiv "Intera" u gostima zapravo kvalifikacijska za trenera Scoriju.

- Trener je ljut, ali ova mu je uprava uvijek dosad davala punu podršku. Imao je otvorene ruke u dovodenju igraca i slaganje momcadi. Sve bi bilo u redu da mi imamo poneki bod više na kontu. Nije lako mijenjati trenera jer to nosi nove probleme i nove obaveze, ali nekad moramo poslušati i glas javnosti. Predsjednik Jergovic je razgovarao sa Scorijom koji je rekao da vjeruje da može dici momcad. Zato cemo cekati ishod utakmice u Zaprešicu.

Zanimljivo je da je Jergovic pred susret u utorak izjavio da ce, osim utakmice u Zaprešicu, sacekati i onu protiv Karlovca pa tek onda u prvenstvenoj stanci razmatrati o eventualnom otkazu Scoriji.

- Moj je osobni stav da bi to bilo previše, da treba reagirati prije susreta s Karlovcanima u slucaju nepovoljnog rezultata protiv Intera, zakljucio je Soldatic.


Podijeli: Facebook Twiter