Ostanak igrača je najveće pojačanje

Igor Pamić (M. MIJOŠEK)
Igor Pamić (M. MIJOŠEK)

Bez transfera u "pet do ponoć" zaključen je prelazni rok u Istri 1961, barem što se tiče odlazaka "zeleno-žutih" van granica Hrvatske. Ništa se nije spektakularnog dogodilo, interes Chieva za Hrvoja Milića i Monsa za Gorana Rocu ostao je tek puki interes koji nije urodio nečim opipljivijim čime bi se prazna blagajna pulskog prvoligaša barem malo popunila. No, s druge strane, kako od cijelog niza igrača dovedenih na probu zasad još niti jedan nije zadovoljio ukuse trenera Igora Pamića, dobra je stvar da je barem momčad iz prvog dijela sezone ostala na okupu.

- Rekao sam ranije, i sada stojim iza toga, da ako već tijekom prelaznog roka ne dovedemo niti jedno od željenih pojačanja, od napadača pa nadalje, da ću biti najsretniji ako svi ostanemo na okupu, rekao je Igor Pamić, trener Istre 1961. - Sada samo treba da se Uprava, na čelu s predsjednikom Ščeglovom, pobrine koliko-toliko da riješi financijske probleme kako bi igrači bili barem donekle zadovoljni, čime bismo dobili potreban mir i mogli bi se koncentrirati na posao.

Inozemni kupci nisu odabrali ništa iz "zeleno-žutog" izloga, no to ne znači da narednih dana neki od igrača Istre 1961 neće napustiti Pulu. Naime, prelazni rok u Hrvatskoj traje do 10. veljače, a navodno bi Hajduk prazninu nastalu odlaskom Josipa Radoševića u redove Napolija želio popuniti dovođenjem pulskog gospara Mislava Anđelkovića.

- Pročitao sam i ja o tome u novinama, ali nama u klubu nitko ništa nije javio niti nas je netko iz Hajduka službeno kontaktirao. Kad bi se mene kao trenera nešto pitalo o prodaji Anđelkovića u ovom trenutku, o tome ne bih želio niti razgovarati. Stvarno ne bi imalo smisla praktički pred početak drugog dijela sezone ostati bez njega, jer gdje bismo onda u tako kratko vrijeme našli igrača takve kvalitete, istaknuo je Pamić, koji je ovih dana malo prorijedio "zeleno-žutu" svlačionicu. (Ivica CEROVAC)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter