Ostaci hrane kao ukusna jela

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ne znate što uciniti s hranom koja vam je ostala nakon rucka ili vecere? Dajte joj drugu šansu i uz nekoliko malih trikova pripremite ukusan obrok. Na taj nacin cete sacuvati hranu i iznenaditi ukucane maštovitim jelima.



Tjestenina s nadjevom od crvenog kupusa

Tjestenina s nadjevom od crvenog kupusa odlican je obrok koji je uz to i brzo gotov. Potreban vam je luk, cešnjak, crveni kupus, feta sir i zeleni papar. Na vrucem ulju popržite luk, a zatim dodajte malo vode i pustite da se krcka na laganoj vatri dok luk ne omekša. Dodajte cešnjak i narezani kupus te pirjajte na laganoj vatri dok ne omekša, oko 20 minuta. Ostatak tjestenine zagrijte na tavi na koju ste prethodno stavili malo maslinovog ulja, dodajte kupus i promiješajte. Stavite na tanjur, posipajte feta sirom, posolite i poparite zelenim paprom. Ukusni obrok je gotov!



Neobicni rižoto

Ostatke riže pretvorite u ukusnu salatu koja ce vas osvježiti i oduševiti ukucane. Potreban vam je jogurt, luk, cešnjak, mladi luk, cvjetaca, krumpir, dumbir, kumin i groždice. Narezani luk popržite na laganoj vatri, dodajte cešnjak, dumbir i žlicicu senfa, posolite i pržite nekoliko minuta. Dodajte cvjetacu i krumpir narezan na kockice te groždice, zalijte vodom i kuhajte dok krumpir i cvjetaca ne omekšaju. Dodajte rižu u koju ste prethodno umiješali jogurt, dvije žlice jabucnog octa i mladi luk narezan na kolutice. Kratko držite na vatri i zatim poslužite. Ovu salatu možete ohladiti u hladnjaku i poslužiti je nakon nekoliko sati.


Podijeli: Facebook Twiter