Osobno u bujskom Mraku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Osobno" je naziv kolektivnog, selektiranog i tematskog likovnog projekta koji je okupio radove 11 istarskih autora, a predstavljeni su na otvorenju izložbe u bujskoj galeriji "Mrak". U projektu sudjeluju Darko Brajkovic Njapo, Vedran Burul, Marija Curcic, Sabina Damiani, Andrea Kustic, Damir Leka, Nika Petkovic, Luisa Ritoša, Nina Šperanda, Jelena Tondini i Lovorka Lukani, koja je i organizatorica dogadaja. Kustos projekta je Eugen Borkovsky koji je autore predstavio publici.

- U ovom projektu autori, svaki na svoj nacin, izgovaraju osobno stanje. Neki to cine problematizirajuci svoje oblicje, drugi konceptualnom obradom osobnih predmeta a neki se igraju dosjetkom. Neki završavaju u nadrealistickom ozracju, nekoliko njih krece na put k apstrakciji, drugi oblikuju ili preoblikuju znak a nekoliko ih konceptualno upire prstom u socijalno okruženje, obrazložio je Borkovsky.

Istaknuo je i da je likovni projekt "Osobno" okupio malu ekipu umjetnika vezanih uz nekadašnji fotoklub koji je evoluirao u galeriju "Mrak".  "Vrijednim radom Lovorke Lukani i još nekih clanova taj je prostor zakoracio u novu fazu aktivnosti. Stoga su na sudjelovanje u ovom projektu pozvani autori koji gravitiraju ili su likovno stasali djelujuci u njemu", objasnio je Borkovsky.

Izložbu je otvorila bujska dogradonacelnica Marianna Jelicich Buic.


Podijeli: Facebook Twiter