Osoba povezana s HRT-om htjela podvaliti Dragovanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Igor Dragovan najavio je danas da ce se iducih dana konzultirati s odvjetnicima i donijeti odluku o pokretanju tužbi protiv medija koji su bez provjere o njemu objavljivali teške klevete.

Dragovan je to izjavio novinarima nakon što je Županijsko državno odvjetništvo utvrdilo da je on oštecenik u slucaju u kojem je jedna osoba na njegovo ime otvorila mail s koje je slala prijetece poruke sa seksualnim sadržajem.

Prije otprilike mjesec dana Dragovan je poceo primati prijetnje SMS-om koje je prijavio policiji. Dragovan je rekao danas da on tada nije znao da je pošiljatelj prijetnje dobio s mail s adrese koja je glasila na njegovo ime a u kojem se nalazila fotografija neprimjerenog sadržaja. "Ja taj mail naravno nikad nisam koristio niti imam ikakve veze s tom fotografijom, što je sada utvrdeno i potvrdeno kroz vještacenje i istragu koja je utvrdila tko je kreirao tu mail adresu i poslao sporni mail 18. lipnja", kazao je Dragovan na konferenciji za novinare u središnjici SDP-a.

Dodao je da je kao oštecenik, po cijem su nalogu zapoceta istraživanja, iskoristio svoje pravo za uvid u spis pa od tuda dolaze njegova saznanja o tome da postoji uska povezanost tog maila s mailom koji je s istom fotografijom razaslan na 70-ak adresa na HRT-u 4. srpnja, a radi pokušaja njegove javne diskreditacije. Dragovan kaže da nema namjeru govoriti o imenu pocinitelja i da ne zna koji je njegov motiv. No, otkrio je da se radi o osobi koja je usko povezana s HRT-om.

Napomenuo je da je 13 godina glavni tajnik SDP-a, ali da se uz njega nisu vezivale nikave afere. Ustvrdio je da su mu proteklih desetak dana bili možda najteži u karijeri, ali je vjerovao u pravnu državu dok je bio prisiljen cekati i trpiti sve što su njemu i njegovoj obitelji radili pojedini mediji. "Želim da se ubuduce ne dogodi nikome što se dogodilo meni", zakljucio je Dragovan.


Podijeli: Facebook Twiter