Osnovci vratili izgubljeni novcanik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kada je Buzecanka Mirna Bratulic izgubila novcanik, nije ocekivala da ce je njegov pronalazak toliko ganuti. U novcaniku je bilo oko 450 kuna, kartica American Express i neki za nju važni dokumenti, no više od svega oduševilo ju je poštenje i dobar odgoj osnovaca koji su ga pronašli.
- Sve sam dobila nazad, pa cak i staru iskorištenu tramvajsku kartu, rekla je presretna Mirna Bratulic.
Novcanik je izgubila na parkiralištu ispred Istracommercea u Buzetu. Njegov je nestanak primijetila tek drugi dan i odmah ga otpisala.
- Suprug je slucajno pitao blagajnicu je li ga tko pronašao i iznenadio se kada je odgovorila potvrdno, kaže. Krenula je potom u potragu za imenima poštenih nalaznika i otkrila da ga je na parkiralištu pronašao ucenik IV.a Osnovne škole "Vazmoslav Gržalja" Albin Miljkovic zajedno s prijateljima iz razreda uciteljice Sanje Krulcic: Rokom Božicem, Netimom Mešicem, Davidom Komaricem i Ervinom Muminovicem iz II.a te su ga odnijeli blagajnici. Mirna Bratulic radila je u Srednjoj školi kao profesorica engleskog jezika i povijesti umjetnosti, a potom i kao sudski tumac.
- Profesorsko zvanje jedno je od najvažnijih, a kada doživim nešto ovakvo, zadovoljna sam jer vidim da su djeca dobra i da ih dobro uce i odgajaju, rekla nam je.


Podijeli: Facebook Twiter