Osnovci u rujnu sigurnije u školu

Radovi započeli početkom srpnja (N. O. R.)
Radovi započeli početkom srpnja (N. O. R.)

Koncem prošlog mjeseca, u Rovinju su s radom završili rovokopači i teška građevinska mehanizacija. Sezona je u špici, pa gostima kao i domaćinima na godišnjem odmoru valja priuštiti malo mira. Idilična slika potrajat će do sredine rujna, kada  radovi ponovno kreću ili se  nastavljaju.

Međutim, mira nema na prometnici Stanka Pauletića koja je dobrim dijelom razrovana. Prije četiri dana zatvorena je za promet jer, kako saznajemo od voditelja Ermanna Turcinovicha iz upravnog Odjela za izgradnju i održavanje objekata izvodi se investicijsko održavanje. Upravo, to investicijsko održavanje prometnice vrijedno je oko 580 tisuća kuna i u cijelosti  ga financira Grad Rovinj. Zbog činjenice da se u Ulici Stanka Pauletića nalazi i rovinjska Osnovna škola Jurja Dobrile, radovima se moralo pristupiti u ljetnim mjesecima kada je škola zatvorena i kada će, uvjereni su u Gradu i rekonstrukcija ceste biti puno brža i ekspeditivnija.

Ostaje dvosmjerna

- Naime, radovi se obavljaju u dužini od dvjestotinjak metara na kojima ćemo dobiti dvije kolne trake u ukupnoj širini od šest metara  kao i uređeni nogostup. Na žalost, dio ceste u dužini od oko pedesetak metara prema kružnom toku Omladinske i Istarske ulice za sada će, zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, ostat neriješen, kaže voditelj Turcinovic, od kojeg doznajemo da prometnica i nadalje ostaje dvosmjerna.

Uz činjenicu da se režim prometovanja neće promijeniti, nastavit će se i s praksom "ležećih policajaca" , odnosno osiguravanja starih pozicija kod sportske dvorane i novogradnje za parking automobila.

Novo stajalište za bus

No, novost je nova lokacija stajališta za tri školska autobusa koja će sada iskrcaj imat na samom ulazu u dvorište škole što znači bez ranijih opasnih pretrčavanja frekventne prometnice. 

Na pitanje znači li to da će rekonstrukcijom ceste neodgovornim vozačima najčešće roditeljima koji parkiraju na minut, dva dok razvoze djecu ovim biti onemogućeno zaustavljanje i stvaranje čepova na prometnici, Ermanno Turcinovich je pojasnio da će Grad stvoriti tehničke uvjete za normalno odvijanje prometne komunikacije, dok je na drugim službama da vide hoće li novi uvjeti osigurati i nova pravila ponašanja vozača.

Radove na rekonstrukciji Ulice Stanka Pauletića izvode djelatnici Gajanakopa iz Gajane dok je stručni nadzor povjeren Studio CR iz Rovinja. Završetak radova planiran je za 11. kolovoz, odnosno 45 dana od početka radova. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter