Osnovano Nacionalno vijeće učenika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta jučer je održana konstituirajuća sjednica Nacionalnog vijeća učenika, najvišega predstavničkog tijela učenika osnovnih i srednjih škola. Vijeće se sastoji od 21 člana iz 21 županije. Za predsjednika Vijeća izabran je Luka Leopoldović, učenik Prirodoslovno-matematičke gimnazije Požega, a za njegova zamjenika Karlo Horvat iz OŠ Vladimira Nazora Daruvar. Predstavnik učenika iz Istarske županije je Karlo Stipić iz Ekonomske škole u Puli.

Članovi Vijeća izvještavat će ministra o pitanjima važnim za učenike, njihov rad i rezultate u obrazovanju, predlagati mjere poboljšanja uvjeta rada u školama te pomagati učenicima u ispunjenju njihovih obveza. Nadalje, promicat će sportski duh, borbu protiv svih vrsta ovisnosti, kao i interese učenika s posebnim potrebama, poticat će i njegovati kulturu dijaloga i toleranciju, istraživački duh, inovativnost i slično.

U obraćanju učenicima na početku sjednice ministar Željko Jovanović rekao je da je zadatak Ministarstva stvoriti temelje potpuno nove škole, škole koja će biti modernija i kvalitetnija od postojeće u koju će učenici odlaziti sa zadovoljstvom.

- Od vas očekujem da date svoj doprinos unapređenju kvalitete obrazovanja i veselim se našoj suradnji, rekao je ministar. Članove Vijeća pozdravile su i pomoćnica ministra za odgoj i obrazovanje Ankica Nježić te savjetnica Sabina Glasovac. (M. JERIN)


Podijeli: Facebook Twiter