Osnovana stranka Ladonja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prošlog petka je u Balama održana osnivacka skupština stranke Ladonja, nove politicke opcije u Istri, ekskluzivno je za Glas Istre potvrdio Plinio Cuccurin. Ne želeci iznositi pojedinosti sa skupštine, Cuccurin nam je otkrio da ce stranka Ladonja izaci na predstojece parlamentarne izbore.

- Tamo gdje je sve pocelo, prije šest godina u Balama s društvom Mon Perin i prije dvije godine s udrugom gradana Ladonja, u petak smo osnovali politicku stranku pod istim imenom. Nakon višemjesecnog promišljanja s gradanima o tome da li osnovati stranku ili ne, odluceno je da se ide u osnivanje stranke. Odluceno je da se izradi prijedlog statuta stranke koji je gotovo u cijelosti prihvacen.

Na skupštini je bilo prisutno oko 120 osnivaca i donijeta je odluka o osnivanju politicke stranke. Prema tom statutu, stranka Ladonja nema predsjednika, vec glavnog tajnika. Danas je u Ministarstvu uprave u Zagrebu službeno predan zahtjev za registraciju stranke. Kada dobijemo od resornog ministarstva službeno rješenje o registraciji, Ladonja ce se obratiti javnosti, izjavio je Cuccurin.

Upitan o tome tko ce biti na celu stranke te hoce li on biti voda Ladonje, Cuccurin nije želio odgovarati. Na pitanje kako to da je osnivacka skupština održana gotovo u tajnosti, bez prisustva novinara, predstavnika drugih politickih stranaka i predstavnika jedinica lokalne samouprave, Cuccurin je izjavio da je sve radeno na javnom mjestu.

- Nije tocno da je osnivacka skupština održana tajno jer se održala na javnom mjestu. Stoga, tko je želio doci, mogao je. Ponavljam, kada dobijemo rješenje o registraciji, javnost ce biti informirana o svemu. Prema posljednjem istraživanju javnog mnijenja koje smo proveli prošle godine, utvrdili smo da bismo u hrvatskom parlamentu mogli imati najmanje jednog zastupnika. Upravo smo zbog toga krenuli u osnivanje stranke, rekao je Cuccurin.

Koje ce politicke orijentacije biti ta nova stranka te hoce li koalirati na lokalnoj i nacionalnoj razini s istomišljenicima?

- U ovo novo politicko doba u svijetu mislim da je nepotrebno govoriti o tome hoce li Ladonja kao stranka biti lijeve, desne ili centralne orijentacije. Ovakva podjela stranaka na razne polove je zastarjela. Za sada je preuranjeno reci hocemo li s nekime koalirati. Trebamo sacekati da stranka službeno oživi pa cemo sve detalje iznijeti u javnost, zakljucio je Cuccurin.


Podijeli: Facebook Twiter