Osnovana športsko ribolovna udruga Kalavojna


Uvala dobrog vina Kalavojna podno Raklja, kako su je nazvali grčki moreplovci, napokon je dobila dugo očekivanu udrugu. Naime, ovih je dana u Društvenom domu u Raklju grupa entuzijasta i zaljubljenika u Kalavojnu i rakljanski dragi kamen, odlučila osnovati udrugu kroz koju će se organizirano skrbiti, činiti ljepšom i ugodnijom za sve stanovnike Raklja, njihove goste i putnike namjernike.

Predsjednik udruge Manuel Tade veli da je nekada Kalavojna kamenom prehranijivala većinu rakljanskih obitelji, bila je to, kaže, uvala kamenolomaca, vrsnih kamenoklesara, kovača, ribara i  dinamitaša.

- Danas je Kalavojna uvala u kojoj Rakljani drže svoje barke i velika većina ljeti tamo odlazi na kupanje, pa je i zbog toga najvažnija i najmilija Rakljanima. Kalavojna je danas u većoj mjeri devastirana. Stara stoljetna riva u većem je dijelu urušena i podlokana, prilazna cesta u uvali je u lošem stanju, a ljeti nedostaje parkirnih mjesta. Uz to "borimo" se sa smećem kojeg donose jaki južni valovi, istaknuo je Tade, dodajući da članom Udruge može postati svatko tko živi u Raklju te svi oni koji imaju bilo kakvu vezu s Kalavojnom. 

-Što nas je više, to će biti lakše i bolje. Zbog toga pozivamo sve one koji su na neki način povezani s Kalavojnom ili pak to žele postati, da nam se pridruže i daju svoj doprinos kako bismo svi skupa učinili da ona postane ljepša i ugodnija za sve nas, istaknuo je Tade. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter