Osnovana pulska podružnica HSP-a dr. Ante Starčević


Danas je osnovana pulska podružnica Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević, kojoj je pristupilo 11 članova. U Istri je pak ova stranka prisutna dvije godine i ima nešto više od stotinu članova.

Nakon osnivanja podružnice održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljena kandidatkinja za istarsku županicu Ana Kolić Marković, koja je rekla da će program rada stranke i rješenje nagomilanih problema u Istarskoj županiji iznijeti za petnaest do dvadeset dana.

Potencijalnu županicu podržala je i predsjednica stranke i saborska zastupnica Ruža Tomašić, koja je kazala da će na predstojećim lokalnim izborima, na kojima nastupaju samostalno, ostvariti dobar rezultat u Istri. Na pitanje koliko je to u postocima, odvratila je da očekuju županicu, a dopredsjednik stranke Ivan Kirin dodao je da očekuju prelazak praga.

- Mi pravaši jedini u Hrvatskoj imamo izvorni svjetonazor i ideologiju, a to se i danas može implementirati. Nije pravaš onaj s iskaznicom, nego onaj koji tako živi, tko je za čovjekoljublje i domoljublje. Želimo dobro ne samo Istri, nego i cijeloj Hrvatskoj, rekla je Tomašić.

Kolić Marković kazala je da im je cilj smanjiti elitističku moć u Istri, voditi brigu o natalitetu jer "nije napravljeno ništa 20 godina".

- Neću obećati 3.000 novih radnih mjesta jer je to nerealno. Ne mogu obećati generiranje nove državne uprave. No, treba revidirati sve natječaje u sklopu Istarske županije te revidirati rad županijskih agencija, kazala je.

Dodala je da je plaši Zakon o strateškim investicijama, pogotovo zato što u Istri ima atraktivnog zemljišta, plaši je i mogućnost uvoza radne snage koja će opsluživati 22 golf igrališta u Istri.

- Želimo dobro Istranima, nismo nikakvi crnokošuljaši, poručila je.

Marijo Vujica, koordinator pulskog ogranka stranke, kazao je da je pulska gradska uprava nedovoljno transparentna i odgovorna, neracionalna i neefikasna u javnom investiranju i trošenju javnog novca, što želi promijeniti. Takav je, kaže, odnos prema javnoj imovini, a posljedica je brzorastuća korupcija i nepotizam te beznadna gospodarska situacija.

Dario Balde, tajnik županijskog vijeća stranke, rekao je da će "gledati da na izborima, osim u Puli i na razini Županije, budu prisutni i u svim istarskim općinama i gradovima". (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter