Osnovana nova stranka - "Blokirani - Deblokirajmo Hrvatsku"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na temelju udruge "Blokirani", koja protekle tri godine zagovara rješenje za 330 tisuća blokiranih hrvatskih obitelji, osnovana je nova politička stranka pod nazivom "Blokirani – Deblokirajmo Hrvatsku"

Time je udruga Blokirani odlučila da se iz razine već dobro poznate građanske udruge organizira i kao demokratska, politička stranka koja okuplja blokirane hrvatske građane i sve ostale građanke i građane Republike Hrvatske, priopćila je u subotu ta stranka.

Ciljevi stranke su moratorij na ovrhe, deblokadu imovine i računa građana, novi Ovršni zakon, usuglašavanje Stečajnog zakona sa Zakonom o osobnom bankrotu čime se automatski deblokira 330 tisuća obitelji, smanjenje porezne represije i zabranu deložacija iz jedine nekretnine.

"Blokirani" (skraćeni naziv) navode kako bi osnovne ciljeve ostvarili najduže godinu dana od datuma registracije stranke, uključivši period parlamentarnih izbora, te saziva Hrvatskog sabora i Vlade.

Za predsjednicu stranke  na osnivačkoj skupštini, održanoj u četvrtak u Zagrebu, jednoglasno je izabrana dosadašnja predsjednica istoimene udruge, Miriam Kervatin, njezin je zamjenik Mario Strinavić, a glavni tajnik Sarajko Baksa. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter