Osnovana muška klapa Labin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Malo kazalište bilo je u srijedu mjestom gdje su se prvi put okupili svi clanovi muške klape Labin, prvog takvog zbora u povijesti grada. Osnivacka skupština udruge tek predstoji, ali svih 12 clanova jednodušno je u ocjeni da je proba održana u srijedu oznacila njihov pocetak.

"Ideja se radala godinama. Napokon smo u studenome prošle godine imali audiciju. Javilo se 15 zainteresiranih, a u konacnici smo sastavili ekipu od 12 clanova.

Glasovi su tipicno klapski: bas, bariton te prvi i drugi tenor. Uvježbavamo standardni klapski repertoar, a planiramo i obradu istarskih napjeva", kaže voditelj i osnivac, profesor gitare Petar Koroljevic.

Klapa Labin uspostavila je suradnju s buzetskim Pinguentumom, a puno korisnih savjeta pristiglo je od clanova bivših klapa Crikvenica i Otok iz Dubrovnika te aktivne, takoder dubrovacke klape Subrenum.

Zanimanje koje ulijeva optimizam pokazao je skladatelj, aranžer i voditelj brojnih dalmatinskih klapa Krešimir Magdic, velikodušno poslavši mladoj klapi knjige i materijale. Prvi javni nastup planiraju za kraj proljeca ili pocetak ljeta.


Podijeli: Facebook Twiter