Osnovana Galerija Placa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vijecnici su jednoglasno apsolvirali dnevni red posljednje ovogodišnje sjednice vijeca Svetog Lovreca, na kojoj je nacelnik Silvano Matošovic podnio izvještaj o radu u šest mjeseci, koliko je na celu Opcine.

U tih šest mjeseci donijet je rebalans tekuceg i proracun za sljedecu godinu, održana je smotra folklora, nastavljeni su programi obnove povijesne jezgre, zastala je gradnja kanalizacije zbog nedostatka novca, urušio se dio gradskih zidina, nabrajao je nacelnik.

Upozorio je Vijece da je nužno donijeti plan razvoja za nekoliko godina unaprijed, jer je to dokument koji traže svi potencijalni financijeri kroz evropske fondove. Ukazao je na odlican odjek ex tempora i prenio vijecnicima ideju da osim slikarske u Svetom Lovrecu organiziraju i kiparsku koloniju.

Donošenje odluke o osnivanju Galerije Placa u obnovljenoj palaci u povijesnoj jezgri otkriva ambicije opcinskog vodstva da Sveti Lovrec kroz galerijsku djelatnost ude u kulturni itinerer poluotoka. Odluka o osnivanju galerije donijeta je jednoglasno, bit ce proslijedena Hrvatskom društvu likovnih umjetnika koje ce je zasigurno ukljuciti u popis priznatih izložbenih prostora.


Podijeli: Facebook Twiter