Osnovan tarski ogranak porečkog DND-a

Jovica Gostojić, na fotografiji sasvim lijevo, neumorni je volonter porečkog DND-a (G. PRODAN)
Jovica Gostojić, na fotografiji sasvim lijevo, neumorni je volonter porečkog DND-a (G. PRODAN)

Članovi skupštine porečkog Društva Naša djeca odlučili su sinoć o osnivanju tarskog ogranka. Inicijativa je stigla iz tamošnje osnovne škole, a izvršni odbor za taj organizacijski iskorak, koji bi trebao doprinijeti širem obuhvatu djece s područja Tara i Vabrige u DND-ovske aktivnosti, očekuje podršku lokalne zajednice i općinske uprave.

Na skupštini je usvojen i plan rada za ovu godinu kojim je predviđen nastavak cjelogodišnjih kreativnih radionica - likovne, plesnih, žonglerske, breakdance, dramske i tehničke - te dječjeg foruma, kao i niz manifestacijskih programa s povodom - od obilježavanja Dječjeg tjedna i Dana grada do božićno-novogodišnjih blagdana i maškara. Od novina istaknuto je uvježbavanje jednog mjuzikla za djecu i osnivanje porečkog Dječjeg vijeća, u suradnji s gradskim vlastima.

Po broju sudionika, a i po financijskom opsegu najveći projekt i dalje ostaje Zabavna ljetna baza, kreativno okupljalište za djecu i mladež tijekom ljetnih školskih praznika koje je lani imalo 345 polaznika. Na skupštini je napomenuto da će za nj DND prvi put dobiti potporu i iz gradskog proračuna - 50 tisuća kuna.

Ukupan financijski plan DND-a za ovu godinu iznosi 700 tisuća kuna, 125 tisuća više od lanjskog ostvarenja. Novcu valja pridodati i volonterski rad koji i dalje ostaje okosnicom djelovanja društva. Lani su njegovi članovi, roditelji djece koju okuplja i prijatelji, odradili gotovo 1.900 volonterskih sati, a pohvala takvom radu stigla je i iz Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva koja je prošle godine dugogodišnjem volonteru porečkog DND-a Jovici Gostojiću dodijelila priznanje za najboljeg aktivista u provedenim građanskim inicijativama. (G. P.)


Podijeli: Facebook Twiter