Osnovan Savez za Hrvatsku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Savezu za Hrvatsku pristupilo je danas osam stranaka desnice čiji su čelnici simbolički "5 do 12" u zagrebačkom Kongresnom centru u Green Goldu potpisali sporazum kojim, kako ističu, žele osnažiti demokraciju i politički pluralizam u Hrvatskoj i promijeniti dosadašnju kontinuiranu dominaciju HDZ-a i SDP-a u hrvatskoj politici.

Sporazum o pristupanju Savezu za Hrvatsku potpisali su predsjednici Akcije za bolju Hrvatsku Željko Cvrtila, Autohtone Hrvatske seljačke stranke Branko Borković, Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje Vladimir Šišljagić, Hrvatske stranke prava Daniel Srb, Hrasta - Pokreta za uspješnu Hrvatsku Ladislav Ilčić, Hrvatske zore - stranke naroda Milan Kujundžić, Obiteljske stranke Mato Knezović i Zavjeta za Hrvatsku Marko Lukić.

Radom Saveza za Hrvatsku upravljat će Koordinacija sastavljena od predsjednika članica Saveza, a odluke će se donositi konsenzusom, rekao je danas prvi koordinator Saveza Vladimir Šišljagić.

"Savez za Hrvatsku spreman je i jamči promjenu odnosa i načina obnašanja vlasti u Hrvatskoj", naglasio je. Napominjući da je deplasirano govoriti da je danas u Hrvatskoj teška gospodarska situacija, Šišljagić je kazao da neće kritizirati bivšu ni sadašnju vlast jer su "svojim ponašanjem sve rekli". Jedni su Hrvatsku upropastili, a aktualni je upravo zakopavaju, dodao je.

Šišljagić je naglasio da Savez svoj program temelji u odgovoru na pitanje što mogu i što čine za hrvatsku državu. "Naša Koordinacija državotvornih političkih stranaka nije okupljena radi osobne ili stranačke promocije i probitaka, već nas povezuje odnos prema domovini i očuvanju nacionalnih interesa", rekao je.

Poručujući da narodu nude viziju i strategiju izlaska iz gospodarske i moralne krize, Šišljagić je rekao da će Savez za Hrvatsku biti treća politička snaga u Hrvatskoj, koja će vratiti poštovanje temeljnih ljudskih vrijednosti u svakodnevni život i rad. "Vratit ćemo hrvatskom narodu vjeru politika može biti poštena i moralna", rekao je Šišljagić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter