Osnovan laniški HNS

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Teritorijalno najveca istarska opcina, ali sa svega 400-tinjak stanovnika, dobila je još jednu stranacku podružnicu. Na osnivackoj skupštini laniškog HNS-a, održanoj u Lovackom domu Dane, za predsjednika je izabran Tomislav Cendak, za potpredsjednike Dino Poropat i Zdenko Cendak. Clanovi predsjedništva su Slavko Jurišic, Zlatan Rupena, Albert Grbac, Valentin Grbac i Rajko Celovic, a tajnica Katarina Milutin.

Program laniškog HNS-a, rekao je Cendak, temelji se na nastojanju da se zadrži život na Cicariji. Prioritet je sprjecavanje odlaska mladih ljudi izradom gospodarskih projekata za njihovo zapošljavanje. Cilj je povecati opcinski proracun dotacijama državnih poduzeca i iskoristiti pretpristupne fondove Europske unije za regionalni razvoj, ali i osigurati bolji socijalni program za starije, nemocne, invalide i nezaposlene osobe, poticati seoski turizam te stocarsku proizvodnju, a treba pokrenuti zaboravljeni projekt vjetrenjaca.

"Primjer Oprtlja i Gracišca gdje je HNS polucio najbolje rezultate u Istri, uz dogradonacelnicko mjesto u Umagu, pokazuje da je upravo u ovako malim opcinama moguce da HNS postigne odlicne rezultate zato što dolazi s ljudima koji imaju znanja i iskustva", istaknuo je predsjednik istarsko-primorsko-goransko-lickog regionalnog saveza HNS-a, ujedno clan Predsjedništva HNS-a Matko Županic.


Podijeli: Facebook Twiter