Osniva se sportska zajednica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Do kraja rujna opcina Medulin dobit ce Zajednicu sportskih udruga, krovnu opcinsku sportsku organizaciju koja ce okupljati sve lokalne sportske udruge. Odluceno je to na sastanku sportskih udruga koji je sazvao savjetnik nacelnika za sport i društvene djelatnosti Nenad Seferagic. Bilo je rijeci i o pokretanju projekta brendiranja svih sportskih manifestacija u opcini pod nazivom "Medulin active".

- Zajednica sportskih udruga služila bi kao servis svim sportskim udrugama opcine i predlagala programe u sportu te rješavala tekuce probleme. Inicijativu su svi podržali, rekao je strucni suradnik za društvene djelatnosti i rad s udrugama Marko Cukon. Podržao ju je i predsjednik opcinskog odbora za sport i rekreaciju vijecnik Edvino Štifanic (IDS).

Zajednica ce okupljati 29 udruga s podrucja Medulina. Zasad je osnovan inicijativni odbor od pet clanova koji je preuzeo sve obveze oko konacnog osnivanja zajednice koja ce funkcionirati prema principu udruge. Vecina problema sporta u Medulinu odnosi se na sportska igrališta kojih gotovo da i nema, pa ce to biti prvi problem s kojim ce se zajednica morati uloviti u koštac.


Podijeli: Facebook Twiter