Osniva se politicka stranka Ladonja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U zadnja se cetiri mjeseca u razgovorima medu clanovima udruge Ladonja kao i njihovim simpatizerima iskristalizirao stav o potrebi izlaska na parlamentarne izbore te zbog toga i osnivanja istoimene politicke stranke, saznajemo od osnivaca i celnika udruge Ladonja Plinia Cuccurina koji o daljnjem hodogramu zasad nije htio ništa više reci.

S radom ce i dalje nastaviti udruga gradana Ladonja ciji su neki od clanova, ukljucujuci i Cuccurina, bili nositelji nezavisnih lista na prošlim lokalnim izborima te osvojili vijecnicka mjesta, kao i ona u Županijskoj skupštini.

- Svjesni smo da ako želimo promjene u državi i u regiji moramo ici na parlamentarne izbore. Glas za Ladonju bit ce glas za promjene u Istri. Bez toga teško da cemo ostvariti promjene u Istri, tvrdi Cuccurin.

Buduci da na glasackom listicu mogu biti samo nazivi politickih stranaka ili imena nositelja nezavisnih lista onda ce se, da biraci ne bi bili hendikepirani, ici na osnivanje politicke stranke Ladonja jer je to vec znano ime, navodi. Vec se nekoliko mjeseci održavaju susreti sa zainteresiranim gradanima koji iskazuju zanimanje za nacin na koji rade u Ladonji te im se prikljucuju.

Do kraja ove godine bit ce donesena formalna odluka o zajednickom izlasku na parlamentarne izbore u 8. izbornoj jedinici, koja uz Istru obuhvaca i dio Kvarnera, s partnerima Ladonje s tog podrucja kao i s Akcijom mladih i Listom za Rijeku, s kojima su potpisane izjave o prijateljstvu i suradnji.


Podijeli: Facebook Twiter