Osniva se bošnjacka koordinacija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kako bi se uokvirilo djelovanje svih bošnjackih udruga u Istri i izbjeglo preklapanje njihova rada na okruglom stolu koji je organizirala Nacionalna zajednica Bošnjaka Istre najavljeno je osnivanje koordinacije u koju ce po dva svoja predstavnika poslati sve vece asocijacije bošnjackog predznaka.

Procjenjuje se da u Istri ima desetak tisuca Bošnjaka. Zadnjih nekoliko godina nastaju nove udruge, stranke, kulturno-umjetnicka društva, pojavljuju se novi predstavnici i vijeca u opcinama, gradovima i Županiji, no u nekim podrucjima dolazi do razmimoilaženja i sukobljavanja.

Na okruglom stolu u Buzetu na temu «Organiziranost i rad bošnjackih udruga i kako dalje» okupili su se predstavnici brojnih istarskih asocijacija, onih s politickim predznakom i onih bez njega.

"Prolazimo kroz proces demokratizacije u organizacijskom smislu, kao i sve manjine. Ima razlicitih ideja i interesa i treba osmisliti kako ih spojiti. Živimo u multikulturnoj i multietnickoj sredini koja nas je jako dobro prihvatila. Želimo stoga poslati poruku da smo ozbiljni, da znamo što hocemo i da se želimo kvalitetno integrirati", rekao je Senad Pršic, predsjednik Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre.


Podijeli: Facebook Twiter