Osmogodišnja Ana Kanižaj prava zvijezda večeri

Solistica Ana Kanižaj s orkestrom (Danilo MEMEDOVIĆ)
Solistica Ana Kanižaj s orkestrom (Danilo MEMEDOVIĆ)

Ovogodišnje, 15. izdanje glazbenih radionica Arena International privedeno je kraju koncertom u Domu hrvatskih branitelja u utorak navečer, a sudjelovali su gotovo svi polaznici, mentori i gosti toga izdanja. Arena International ove godine ima u svome programu brojne koncerte u raznim prostorima, a svi su ti koncerti bili obilježeni izvrsnom posjećenošću, ali i talentiranim izvođačima, kao što je to primjerice i maestro Romano Pucci, dugogodišnja prva flauta milanskog Teatra alla Scala.

Vrsni talenti

Završni je koncert bio obilježen nastupom iznimno talentiranih mladih glazbenika, ali i novonastalih sastava. Nastupilo je toliko glazbenika da ih je jednostavno nemoguće sve nabrojati, iako svi zaslužuju pohvale za trud, upornost i vježbanje.

Što se tiče najmlađih, ima tu i nekoliko vrsnih talenata, a o nekima ćemo zasigurno još čuti narednih godina, kada budu još bolji i zreliji. Nekima, koji se u budućnosti neće tako intenzivno baviti glazbom, bit će to iznimno iskustvo u smislu zajedničkog muziciranja i stjecanja prijateljstva.

Svakako treba spomenuti i orkestar Arene International sastavljen od mladih glazbenika, koji je uz glazbenu pratnju mlade Silvie Lizzul i Tatiane Šverko izveo nekoliko skladbi.

Prava zvijezda večeri bila je osmogodišnja Ana Kanižaj, koja još nije krenula niti u prvi razred glazbene škole, ali koja već neko vrijeme uči violinu kod prof. Goranović i prof. Grbić te sada je nastupila kao solistica uz orkestar Arene International. Pokazala je veliku sigurnost, te bez treme izvela Riedingov "Concertino op 35 u h-molu" s velikim osjećajem za ritam i kontrapunkt. Svakako je pohvalno da je tako mlada violinistica imala mogućnost da izrazi svoj talent pred punim auditorijem.

Energija i kreativnost

Pohvale zaslužuju i drugi mladi glazbenici u raznim kombinacijama, od pijanistica Silvie Lizzul i Giulie Timee Fioranti solo i zajedno, pa sve do zbora bijelih glasova sastavljenog od najmlađih.

Nastupio je i nadareni pijanist Marin Premate, Andrea Musizza (flauta), Maya Hong (violina), Pia Stadlmeyer (klavir), Walter Stadlmeyer (flauta), Daniel Santantonio (gitara i pjevanje), Angela Lorenzon (pjevanje), zbor i orkestar Arene International, kao i gudački kvartet manifestacije u sastavu Natalija Čabrunić Pfeifer, Nataša Goranović Ranković, Iva Štefančić i Dubravka Jančić, Bora quartet flute i Carlo Venier, Carla Martorei, Edoardo Milani i Petra Marega, potom maestro Romano Pucci i Edoardo Milani kao flautisti par excellance...

Mnoštvo glazbenika, energije i kreativnosti, a sve to velikim trudom umjetničke ravnateljice manifestacije Tatiane Šverko. (Vanesa BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter