Osmi susreti djece hrvatskih branitelja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar obitelji, branitelja i medugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivic u utorak je službeno otvorio trodnevne 8. susrete djece hrvatskih branitelja u djecjem kampu "Veli Jože" u Boroziji kod Savudrije, gdje se okupilo 660 mladih iz cijele zemlje koji ce se ogledati kroz igru, pjesmu, sport i umjetnicko stvaralaštvo. Organizirala ih je Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata pod pokroviteljstvom resornog ministarstva.

- Budite ponosni na svoje roditelje koji su se borili za neovisnost Hrvatske, slobodu i demokraciju. Želim vam puno sportskih uspjeha i odlicne rezultate i uživajte u druženju, porucio je mladima na otvorenju ministar Ivic, nakon što su svi uzvanici minutom šutnje odali pocast poginulim hrvatskim braniteljima.







Nakon svecanosti otvorenja natjecatelji, medu kojima je i 32 njih iz Vrsara, Marcane, Pule, Poreca i Labina, rasporedeni su po sportskim disciplinama, kulturno-umjetnickim radionicama i društvenim igrama. Snage se odmjeravaju u malom nogometu, granicaru, odbojci i povlacenju konopa, zatim u likovnom, modelarskom i glazbenom stvaralaštvu, te u elektronskom pikadu, stolnom nogometu i playstationu.

Da bi im vrijeme u kampu bilo što više popunjeno, organizatori su pripremili dodatne sadržaje poput glazbene slušaonice, škole u prirodi i orijentacije, potezanja užeta, oslikavanja asfalta bojama, badmintonu i slicno.


Podijeli: Facebook Twiter