Osmeroclana banda operirala po Umagu i Porecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija je kriminalistickim istraživanjem utvrdila da je osam osoba u dobi od 19 do 34 godine s podrucja Tara-Vabrige i Poreca pocinilo ukupno 20 krada na podrucju Umaga i Poreca. Trojica 19-godišnjaka iz Tara-Vabrige vec su prijavljena za imovinske delikte, a u raznim kombinacijama s njima se povezuju 19-godišnjak i 20-godišnjak iz Poreca, 20-godišnjak iz Cervar Porta, 20-godišnjak iz Tara-Vabrige i 34-godišnjak iz Pazina.

Umaška policija je utvrdila da je trojka iz Tara-Vabrige zajedno s 20-godišnjakom iz Cervara u razdoblju od listopada do prosinca prošle godine provalila u 12 vikendica na podrucju naselja Sveti Pelegrin i Dajla. U osam slucajeva samo su provalili i otišli bez plijena, no u cetiri su ukrali dva LCD televizora, GPS uredaj, novac i društvenu igru. Plijen su prodali, a novac podijelili i potrošili. Ukupna materijalna šteta iznosi nekoliko tisuca kuna.

Porecka je policija pak utvrdila da su dvojica 19-godišnjaka iz Tara-Vabrige s 20-godišnjim sumještaninom krala bicikle tijekom ljetnih mjeseci u turistickim kampovima na podrucju Poreca. Ukrali su nekoliko bicikala vrijednih ukupno oko 17 tisuca kuna, a pronadeni su kod 34-godišnjaka iz Pazina kojega se tereti za prikrivanje kaznenog djela.

Za tešku kradu u poreckom turistickom naselju tijekom studenoga prošle godine policija sumnjici 20-godišnjaka iz Poreca i 19-godišnjaka iz Tara-Vabrige. Razbili su staklo na vratima objekta te ukrali tridesetak boca alkoholnog pica oštetivši vlasnika za nekoliko tisuca kuna.

Jedan od 19-godišnjaka iz Tara-Vabrige je s 19-godišnjakom iz Poreca sredinom studenoga 2010. godine provalio u hotel Molindrio u naselju Zelena Laguna. Na silu su otvorili protupožarna vrata hotela te ukrali 11 LCD televizora ukupne vrijednosti oko 25 tisuca kuna na štetu porecke tvrtke.

Nekoliko dana kasnije isti je dvojac na podrucju Tara provalio balkonska vrata kuce i alatnice, odakle je odnio dvije motorne pile, rucnu kosilicu, 10 litara benzina i rucnog alata. Vlasnika su oštetili za oko pet tisuca kuna.

Sedmorici u dobi od 19 i 20 godina slijedi posebno izvješce Opcinskom državnom odvjetništvu za mladež, dok ce protiv 34-godišnjaka iz Pazina biti podnesena kaznena prijava zbog prikrivanja djela. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter