Osma Seasplash platforma na četiri gradske lokacije


U Ciscuttijevoj ulici danas je najavljena ovogodišnja, osma Seasplash platforma koja će se održati na više mjesta u Puli, a uključivat će koncerte, partyje, natjecanja i radionice te doček Nove godine. Program organizira udruga Seasplash u suradnji s udrugama AB Original, Wanted, Monteparadiso, Sonitus / Visualia, Marsroom i u suradnji s Gradom Pula i Turističkom zajednicom Grada Pule. Ulaz na sva događanja je besplatan.

Kako je podsjetio Boris Bjelica Bebetto, prošlih godina se program održavao na Karolini i Danteovom trgu, no ove godine će biti još bogatiji, održavat će se tijekom pet dana u prosincu na četiri različite lokacije i to u Ciscuttijevoj ulici, na Kaštelu, u Titovom parku i Pattinaggiu. Program počinje već sutra u Ciscuttijevoj ulici gdje će se održati Wanted Skate Contest, odnosno natjecanje skatera, a sve počinje već u podne DJ radionicom koju će voditi DJ Venom iz Zagreba a trajat će do 14 sati. U 15 sati kreće natjecanje skatera koje će trajati do 21 sat, a cijelo vrijeme glazbenu će potporu davati pulski DJ-evi Teddy Lee i Kool S.

Showcase party u Titovom parku

Sljedeći program je Showcase party koji će se održati na Badnjak, od 17 do 2 sata u Titovom parku. Bjelica je objasnio da je showcase popularni serijal partyja koji promovira bass glazbu i koji ima rezidenciju u Rojcu. Nastupaju Pulap Reggae Station, Exotic Times, Arboretum Kolektiv, Seasplash crew a vizualnu podršku dat će Visulia.

Punk rock koncert na Kaštelu

O punk rock koncertu koji će se održati na Kaštelu u petak 26. prosinca od 21 sat govorio je Dejan Gotal. Ovaj koncert je prvobitno planiran da se održi u Pattinaggiu, što još uvijek piše na nekim plakatima, no to se u međuvremenu promijenilo. Uz pulske bendove na koncertu će nastupiti gosti iz Zagreba i Srbije. Koncert će otvoriti mladi pulski bend Fonjatura, nakon njih dolaze The Bills iz Rovinja, Dental Dam iz Pule, Stonebride iz Zagreba, Jonathan iz Rijeke, zatim pulski Fakofbolan i kao glavni bend večeri Atheist Rap iz Srbije koji će predstaviti presjek 20-godišnjeg dugogodišnjeg rada, kao i Fakofbolan.

- Politika platforme je bila da se bendovima koji su neafirmirani, mlađi i nisu imali prilike svirati na velikim binama,  omogući da predstave svoj rad, kazao je Gotal koji je napomenuo će se koncert održati i slučaju kiše, makar padale "sjekire, žabe ili skakavci" jer će dio prostora za publiku biti natkriven.

Četvrti događaj je u ponedjeljak 29. prosinca u dvorani Pattinaggio gdje će se od 10 do 22 sata održati drugo izdanje C.U.B.E. Breakdance & Hip-Hop Contesta. O tome je govorio Milisav Katrašnik iz udruge AB Original. Radi se o međunarodnom breakdance i hip-hop natjecanju koje u Pulu dovode drugi put, a održat će se u pet kategorija, četiri za breakdance i jedna za hip-hop. Katrašnik kaže da će to biti dobar način za prezentaciju hip-hop i breakdance kulture građanima Pule pa očekuje da će ljudi doći u što većem broju, a sve će suditi poznati zagrebački i slovenski suci.

Finale osme Seasplash platforme bit će prvi elektronski doček Nove godine u prostorima Povijesnog i pomorskog muzeja Istre na Kaštelu. Bit će to party na tri floora koji će ugostiti najpopularnije DJ-e iz Hrvatske te goste iz Velike Britanije i Italije. Na Slurp! flooru nastupaju Dax J iz Velike Britanije te Lemon, Make, Adoo, XXL, Rich i Bebetto iz Hrvatske uz vizualnu potporu Visualije i VJ Zeke. Na Seasplash Bass flooru nastupit će Warrior Charge Sound System iz Italije te domaći 207, Jin-san i Sheco. Treći floor je Marsroom - Future Nature Trance Floor na kojem će biti Giorgio IV i Kimik Yiu iz Italije te Nard, Sale i Alen. (M. RADIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter