Oslobođena dva španjolska novinara oteta u Siriji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oslobođeni su novinar španjolskog dnevnika El Mundo Javier Espinosa i nezavisni fotograf Ricardo Garcia Vilanova, koje je 16. rujna u Siriji otela oružana skupina povezana s al-Kaidom, piše u nedjelju taj dnevnik.

- U subotu navečer dopisnik veteran El Munda na Bliskom istoku Javier Espinosa nazvao je redakciju dnevnika i rekao da su oslobođeni i predani turskoj vojsci, objavio je dnevnik na internetskoj stranici. 

U kratkom pozivu novinar je potvrdio da se njih dvojica osjećaju dobro i zamolio da se obavijeste njihove obitelji, dodao je dnevnik. 

Dvojicu novinara oteli su borci Islamske države u Iraku i Levantu, najradikalnije džihadističke skupine u Siriji, 16. rujna na nadzornoj točki Tal Abjad u sirijskoj pokrajini Raka, blizu turske granice, kad su se spremali napustiti zemlji nakon dva tjedna na zadatku u Siriji.

Novinar katalonskog dnevnika El Periodico Marc Marginedas, otet u Siriji 4. rujna, oslobođen je 2. ožujka. Četiri francuska novinara taoci su u Siriji već devet mjeseci. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter