Oskarovac Tom Hooper snima u pitoresknim Balama

Snima se na nekoliko baljanskih lokacija
Snima se na nekoliko baljanskih lokacija

Nakon što su u Balama svoje sudbonosno "da" izrekle ne jedna. već dvije dame hrvatske pjevačke estrade - Nina Badrić, a potom i Severina, na red su došli i inozemni Oskarovci. Upravo, pod velom tajne i uz zamolbe da se ne uplećemo ni snimamo, oko naše kamere i prije izrečenih upozorenja snimilo je događanja na baljanskim ulicama. Kad ono, saznasmo kasnije i uz veliku muku - u Balama snima film "The Anniversary", čiji je režiser Tom Hooper, inače dobitnik Oskara za režiju filma "Kraljev govor" (2010.)

Naime, nekoliko baljanskih lokacija idealna je kulisa za ljubavni film za koji doznajemo da je "topla priča o dvoje ljudi koji za svoju godišnjicu braka žele iznenaditi jedno drugo".

Samo se snimanje filma odvija u produkciji tvrtke Bas production iz Ljubljane, a pokrovitelj projekta je kompanija Lexus. Dakako, na baljanskim smo ulicama, "skrivenog" pod šeširom i nevoljnog za fotografiranje, a kamo li za razgovor, vidjeli i snimili režisera Toma Hoopera. Doznajemo i da će britanski oskarovac još neko vrijeme boraviti u Istri na snimanju. Na kojim lokacijama?! E o tome nitko ni riječ da zucne! (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter