Osječka lekcija u Gimnasiumu

NADIGRANI ROVINJCI - Antonio Poropat (D. MEMEDOVIĆ)
NADIGRANI ROVINJCI - Antonio Poropat (D. MEMEDOVIĆ)

Susret 11. kola Prve A lige odbojkaša: Rovinj – Mursa 1:3 (17:25, 25:23, 15:25, 22:25). Dvorana Gimnasium. Gledatelja: 50. Suci: Milan Rajković, Domagoj Nissner (oba Rijeka).

ROVINJ: Ličina, Preden, Sponza, Hrelja, V. Poropat, Vincek, Trani, A. Poropat, Ilić, Janko (L), Mostahinić, Čičković.

MURSA: Kepčija, Suk, J. Šućur, Marošević, Oršolić (L), K. Šućur, Stanković, Benc, Brčić, Kišasondi, Jurić.

Derbi začelja Prve A lige odbojkaša u potpunosti je pripao gostima iz Osijeka koji su kudikamo motiviraniji ušli u susret i u potpunosti nadigrali Rovinjce koji se nisu ni oznojili, misleći valjda da će rezultat u odlučujućem ogledu u borbi za ostanak doći sam od sebe. Upravo kad su domaći igrači trebali najviše potegnuti, razočarali su i sami sebe i svoje malobrojne navijače u dvorani Gimnasium te su se porazom oprostili od dosta tmurne jeseni.

Igrači Murse već su u prvom setu pokazali bolju i zreliju igru i upravo se pobjedom u Rovinju izvukli za poraz od Gorice u prošlom kolu. Vrlo su brzo igrači s Drave predvođeni bivšim rovinjskim igračem Markom Kepčijom poveli 20:14 i potom vrlo brzo dobili prvi set. U drugom setu igrači Rovinja su poveli 2:0 i tu su početnu prednost na koncu "doteglili" do same završnice. Vodili su 23:19 i 24:21 igrači trenera Paola Markulina da bi si potom sami zakomplicirali život i dozvolili Osječanima da dođu na poen zaostatka, ali su potom ipak sretno i spretno poravnali rezultat u setovima. Međutim ta je završnica pokazala gostima da domaćin dosta luta u svojoj igri, da nema kvalitetnog prijema servisa niti bloka, pa su pojačali ritam. (I. RADETIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter