Osjecanke kamenovane u Tunisu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Mislila sam da je slijetanje u Tunis u potpuno mracnom avionu Croatia Airlinesa najgore što ce me na odmoru snaci. Nisam ni sanja da cu biti kamenovana i da sam se mogla vratiti u mrtvackom sanduku kuci, tvrdi 28-godišnja Ivana L. koja, tjedan dana nakon povratka, još živi pod dojmom 15 najstrašnijih minuta u svom životu.

Bila je smještena u Jasmin Hamametu, a odlucila se s još tri prijateljice s kojima se uputila na putovanje zabaviti u obližnjem kaficu.

- Izišle smo u latinoklub i plesale u društvu šest Talijana i odmah moram reci da je dobro što su bili tamo jer se ondje doslovce ne može izici bez muške pratnje. Plesali smo na otvorenom dijelu diska i odjednom je prijateljica vidjela poveci kamen na svojoj nozi. Pomaknula ga je i krv je pocela liptati, a gotovo istovremeno na nas su poceli padati komadi kamenih ploca odvaljenih pajserom, prica svoje neugodno iskustvo Osjecanka.

Ubrzo su se svi, pa i njih cetiri, našle ispod stola, odakle nisu izlazile. Jauci, vriska i plac culi su se, kaže, sa svih strana, a kad se klub napunio kamenjem, posjetitelji kluba bacali su ga van.

Uslijedile su dimne bombe, prica Ivana, i ulicna tucnjava, no njih cetiri uspjele su uci u taksi koji su umjesto uobicajena dva, platile 20 eura da ih odveze do hotela.

Naknadno je doznala da se nemili dogadaj zbio posljednjega dana ramazana te da je grad bio pun stanovnika iz okolice Alžira, gdje je stanje, kako joj je pojašnjeno, kriticnije nego u Tunisu.

- Cekale smo lijecnika 40 minuta, no onda smo si same pomogle priborom za prvu pomoc. Tek kad sam sletjela u Hrvatsku, kroz glavu mi je proletjelo što se sve moglo dogoditi. U jedno sam sigurna, u Tunis više ne idem, zakljucila je Ivana.

Berislav Živkovic iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija kaže da pri putovanju u Tunis treba biti oprezan zbog narušenog sigurnosnog stanja. U preporukama na web stranici MVPEI-ja stoji da je u zemlji i nadalje na snazi izvanredno stanje pa se hrvatskim državljanima savjetuje izbjegavanje mjesta vecih okupljanja i prosvjeda, uz poštovanje uputa lokalnih vlasti.


Podijeli: Facebook Twiter