Osim u Podroomu i Cabahiji, požar podmetnut i u Premanturi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je policija utvrdila da su požari u kaficima Cabahia i Podroom podmetnuti, ocevid koji je inspektor zaštite od požara obavio u cetvrtak pokazao je da je podmetnut i onaj na predjelu Paredine u Premanturi gdje su izgorjela dva hektara borove šume i deset hektara raznog raslinja. Sva su tri požara buknula u srijedu u noci, s tim da su vatrogasci dojavu dobili prvo za onaj u Premanturi, a dvadesetak minuta kasnije i za kafic Podroom u Puli.

Prema izjavi Nataše Rogic, glasnogovornice PU istarske, ocevidom je utvrdeno da je i na Paredinama požar uzrokovan otvorenim plamenom nepoznatog porijekla.

Policija je, kao i u Podroomu i Cabahiji, i s ovog požarišta izuzela sve tragove koji ce biti poslani na vještacenje u Centar za forenzicna ispitivanja, istraživanja i vještacenja Ivan Vucetic u Zagrebu, a u meduvremenu se utvrduju sve okolnosti i radi se na identifikaciji te pronalasku pocinitelja.

Podsjetimo, požar na Paredinama, na samom ulasku na Rt Kamenjak, izbio je u srijedu oko 2.50 sati, a gasilo ga je više od 30 vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Pula i DVD-a Medulin s 12 vozila. Istovremeno je JVP-u Pula dojavljeno za požar u Podroomu. Šestorica pulskih vatrogasaca koji su se uputili prema Verudi s tri vatrogasna vozila, u pomoc su morali pozvati kolege iz profesionalne vatrogasne postrojbe Uljanika pa su ondje pristigla još dva vozila i cetvorica vatrogasaca s kojima su požar u Cabahiji gasili sve do 5.30 sati. Požar u Premanturi je, pak, bio lokaliziran tek u srijedu u 6.30 sati jer je puhao jak vjetar, a vatrogasci su ostali osiguravati požarište i naredna dva dana.


Podijeli: Facebook Twiter