Osijek: Ucestali napadi na vozace

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osjecka policija otkrila je napadace na 50-godišnjeg vozaca autobusa Gradskog prijevoza putnika (GPP), a rijec je o trojici mladica od 17, 18 i 21 godinu, izvijestila je danas Policijska uprava osjecko-baranjska.

Vozacu autobusa Adama C. (50) mladici su nanijeli teške tjelesne ozlijede 26. ožujka, iza ponoci, zbog kojih je prevezen na Traumagologiju Klinickog bolnickog centra Osijek, gdje se nalazi na lijecenju. Nakon provedenom kriminalistickog istraživanja osnovano su sumnja da su 17-godišnjak, 18-godišnjak i 21-godišnjak s podrucja Osijeka pocinili kazneno djelo nasilnog ponašanja, navodi PU osjecko-baranjska.

Nedugo nakon napada policija je pronašla pocinitelje, protiv kojih ce podnijeti kaznene prijave zbog kaznenog djela nasilnickog ponašanja nadležnim državnim tijelima. Dvojica mladica, 21-godišnjak i 18 godišnjak sinoc su privedni u Istražni centar Županijskog suda u Osijeku.

Zbog cestih napada na djelatnike osjeckog GPP-a vozace i kontrolore, Uprava te tvrtke odlucila je ukinuti nocne linije autobusa i tramvaja od 24 sata do pet sati ujutro, izvijestio je direktor te tvrtke IgorMedic.

Takoder je izrazio nezadovoljstvo radom sudstva, jer kako je rekao, nasilnici se uglavnom ili ne kažnjavaju ili procesi predugo traju. Najavio je kako ce od policije tražiti da u vozilima bude uniformirani policajac, jer se teški incidenti precesto dogadaju. U samo nekoliko mjeseci fizicki je napadnuto deset djelatnika GPP-a.

Prije nekoliko dana u tramvaju skupina mladica napala je vozaca i kontrolora te im nanijela tjelesne ozljede.


Podijeli: Facebook Twiter