Osijek izbjegao suspenziju u zadnji cas

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometni klub Osijek podmirio je u utorak dugovanje bivšem treneru Branku Karacicu od 230.000 kuna, cime su stvoreni preduvjeti za odigravanje sutrašnje uzvratne kup utakmice protiv vinkovacke Cibalije, izvijestila je uprava kluba.

Predsjednik kluba Zdravko Josic zahvalio je osjeckoj gradskoj upravi na pomoci u rješavanju ovog problema, kazavši kako je NK Osijek, uz nekoliko posljednjih dobrih rezultata, na dobrom putu i u rješavanju financijskih problema. Ocijenio je da se, uz zadržavanje postojece pozitivne atmosfere, klubu može osigurati bolja buducnost pa je s tim ciljem uprava vec uspostavila kontakte s gospodarstvenicima s ovoga podrucja.

Gradonacelnik Osijeka Krešimir Bubalo izjavio je da je financijska situacija u klubu lošija nego prije dvije godine, ali da se iducih mjeseci ocekuje preoblikovanje kluba, pri cemu ce se potraživanja grada od 7,5 milijuna kuna pretvoriti u vlasnicki udio. Pozvao je i ostale vjerovnike da svoja potraživanja pretvore u vlasnicke udjele te tako pomognu klubu u procesima preoblikovanja i stabilizacije poslovanja. (Hina)

Predsjednik Varaždina podnio neopozivu odluku

Predsjednik NK Varaždina Boris Solomun u utorak je podnio neopozivu ostavku na tu dužnost. Razlog svoje odluke, kako je naveo, nema namjeru obrazlagati pred medijima te javnosti prepušta da sama prosudi o njegovoj ostavci.

U priopcenju za medije, koje je potpisao glasnogovornik Varaždina Aleksandar Grabaric, stoji da se Solomun zahvaljuje dijelu medija koji su o stanju u kojem se klub nalazi javnost izvještavali na temelju argumenata, a onima koji su "izvještavali na temelju glasina s ulice ili iz gostionica", ostavlja da i dalje plivaju u vlastitom senzacionalizmu i amaterizmu.

Boris Solomun je o svojoj neopozivoj ostavci pismeno izvijestio varaždinskog gradonacelnika Gorana Habuša i varaždinskog župana Predraga Štromara, te im porucio da "u službene prostorije kluba nema namjeru više dolaziti i da za njega ova prica postaje prošlost koju zbog obitelji, zdravlja i posla koji obavlja želi što prije zaboraviti".

Inace, Solomun je na celu Varaždina naslijedio Zlatka Horvata, a pocetkom ožujka je obecao da ce "u kratkom roku, ako treba i vlastitim novcem, dogovoriti nagodbe s vjerovnicima koji su suspendirali klub", ali to obecanje nije izvršio pa je Varaždin sedam kola prije završetka prvenstva izbacen iz Prve u županijsku ligu. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter