Osigurana sredstva za dogradnju vrtića na Valbruni

Prodaja nekad kultnog disko kluba Lanterna za dogradnju dječjeg vrtića Valbrunu  (A. POKRAJAC)
Prodaja nekad kultnog disko kluba Lanterna za dogradnju dječjeg vrtića Valbrunu (A. POKRAJAC)

Uz tri glasa protiv vijećnika kluba SDP-HSLS usvojen je proračun za 2014. od 114,7 milijuna kuna, 5,5 milijuna veći od predloženog u prvom čitanju. Do povećanja je došlo prihvaćanjem amandmana kluba IDS-a da se za taj iznos proda Lanterna, nekad kultni disko klub u starom gradu, koji je van funkcije već 40 godina.

Ovim sredstvima i s dva milijuna kredita preostalih od opremanja novih prostora Gimnazije osigurava se 7,5 milijuna za planiranu dogradnju područnog vrtića na Valbruni, koji bi s nova četiri odjela trebao zadovoljiti sve potrebe za predškolski odgoj djece.

U konačnici proračun će za 12,3 milijuna kuna biti manji od prošlogodišnjeg. Glavni je razlog što je u ovogodišnjem donacija od devet milijuna kuna za izgradnju kanalizacije, a za 2014. se planiraju manji prihodi od komunalnog doprinosa i poreza na dohodak. Uz to ukinute su naknade za priključenje na vodovod i kanalizaciju.

Uz sredstva za izgradnju dječjeg vrtića Valbruna u proračunu je osigurano i 200 tisuća kuna za pripremne radove izgradnje prve faze južne zaobilaznice, za koju ističe građevinska dozvola. Za nastavak izgradnje retencijskog objekta oborinske odvodnje u predjelu Valpeperi osigurano je 1,5 milijuna kuna, a za istu svrhu i 210 tisuća kuna za Ulicu Vincenta iz Kastva. (A. POKRAJAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter