Osiguran završetak "Drosine"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradsko vijece odobrilo je zaduženje Javne ustanove Pula sport za kredit kod Hrvatske poštanske banke (HPB) u iznosu od 35,6 milijuna kuna za drugu fazu dovršetka izgradnje Gradskog stadiona Aldo Drosina. Kredit ce se isplacivati u 20 godina u jednakim mjesecnim ratama, s promjenjivom kamatnom stopom od 7 posto, pocevši od sijecnja 2011. godine kada na naplatu stiže prva rata, dok naknada za obradu kredita iznosi 178 tisuca kuna.

HPB je odabran na natjecaju kao najpovoljnija ponuda, ali u raspravi su opozicijski vijecnici naglasili da je to bila jedina ponuda na natjecaju. Podsjetivši da je i za rekonstrukciju tadašnjeg Doma mladosti postojala samo jedna ponuda, a tada su vijecnici IDS-a "popljuvali" projekt, Loredana Štok protivila se novom zaduženju pitajuci se što je prioritet Grada.

Bruno Nefat stadion smatra objektom visokog rizika, pitajuci se, obzirom na amortizaciju, kakav ce biti odnos anuiteta rate i zakupnine stadiona korisnicima. S druge strane Lovorka Tomicic smatra kako treba završiti zapoceto, posebno obzirom da je i za prvu fazu podignut kredit. Na istom je tragu bio i Peda Grbin, visok korpulentan vijecnik, koji je upravo zbog svog stasa istaknuo da nogomet nije njegov omiljeni sport, ali je zato velike vecine gradana koji okoncanje projekta žele više nego se može zamisliti. Bez obzira što možda nije trenutak za takve investicije, najskuplji trošak bio bi da projekt sada, kada je zapocet, stane.

Usvojivši odobrenje sa 16 glasova podrške, cetiri protiv, te dva suzdržana, kreditom je osiguran završetak stadiona. Druga faza završetka »Drosine« sadržava postavljanje nadstrešnice na novu zapadnu tribinu, reflektore, semafor, stolice, opremu tribine i, kao najvažniji segment, uredenje okoliša uz izgradnju pomocnih terena s umjetnom travom, koji ce osigurati uvjete i nesmetan rad omladinskoj školi nogometa.


Podijeli: Facebook Twiter