Osiguran beton za 100 km biciklističkih staza

(V. H.)
(V. H.)

Centar za inovacije i projekte, te pokazna betonska biciklistička staza novosti su tvrtke Holcim i partnera Vibrobeton svečano prezentirani jučer u kamenolomu u Plovaniji.

Ovim Centrom, kako je rekao predsjednik uprave Holcima Alan Šišinački željeli su kao proizvođač građevinskog materijala predstaviti svoje inovacije na jednom mjestu kako bi postao generator ideja za projekte koji mogu pokrenuti lokalno gospodarstvo.

Na svečanosti su uz predstavnike Holcima i Vibrobetona okupljene pozdravili i bujski gradonačelnik Edi Andreašić, te Branko Kovačić vlasnik akavaparka Istralandia u kojem su koristili inovacije valjanog betona.

Ovom su prilikom Šišinački, Patrizia Milani vlasnica Vibrobetona i predsjednica biciklističkog kluba Pula, te Robert Faraguna predsjednik Istrabike iz Labina predstavili projekt betonske biciklističke staze, čime planiraju opremiti 100 novih kilometara biciklističkih staza u Istri. 

Naime, u suradnji s tvrtkama Cesta Pula i Arkada, Holcim je napravio primjere biciklističke i pješačke staze, ceste i servisne površine od valjanog betona, kako bi investitori i projektanti na jednom mjestu vidjeli prednosti ovog lokalnog proizvoda. (V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter