Osamstotinjak plivača na porečkom Delfinu

Porečki Delfin (M. MIJOŠEK)
Porečki Delfin (M. MIJOŠEK)

Osamstotinjak plivača okupio je u nedjelju 16. rekreativni plivački maraton Porečki delfin. Brojka je nešto manja od očekivane, no razlog tomu je u zadnji čas pomaknut termin, jer maraton se trebao plivati u subotu, ali je zbog najave lošeg vremena odgođen za nedjelju. Oni koji su se odazvali, uživali su u prekrasnom sunčanom danu, sve do 13.30 sati, kada je zbog jakog vjetra prekinuto startanje novih plivača.

Prvo sportaši pa rekreativci

Maraton su, startom u 9 sati na plaži pred hotelom Pical otvorili sudionici utrke u daljinskom plivanju Cro Cup, koji su svojih pet kilometara otplivali u žustrom sportskom ritmu. U 9.30 startali su rekreativci, odnosno najveći broj njih, a oni koji su se prijavljivali i startali kasnije njihovi se rezultati nisu mjerili ni nagrađivali.

Svaki je sudionik za sudjelovanje u Porečkom delfinu, u zamjenu za 50 kuna kotizacije dobio majicu, medalju za sudjelovanje i topli obrok, ali još je veća nagrada bila uspješno isplivana dionica od 1.500, 3.000 ili 5.000 metara. Uz tristotinjak Mađara, koji su u Poreč došli baš zbog ovog maratona, u oči je upadalo i dosta djece koja su plivati došla zajedno s roditeljima, upuštajući se u posljednju ljetnu avanturu pred početak nastave u ponedjeljak.

Nitko se od plivača nije žalio da je more hladno, što bi se možda očekivalo nakon subotnje kiše. Štoviše, svima je voda bila vrlo ugodne temperature, a nekolicina je po dolasku na cilj spomenula susret s velikim meduzama, na sreću onim bezopasnima koje ne peku.

Besplatni parking za autobuse

Direktor porečke Turističke zajednice Nenad Velenik jako je zadovoljan uspjehom ovogodišnjeg Porečkog delfina, kako odazivom, koji je zbog pomaknutog termina i početka školske godine nešto manji od očekivanom ali ipak vrlo zadovoljavajući, tako i organizacijskim poboljšanjima poput prvog organiziranog besplatnog parkirališta za autobuse.

"Drago mi je što su nas prijatelji iz Mađarske ponovno ugodno iznenadili svojim posjetom i nadamo se kvalitetnom maratonu dogodine, u koji ćemo unijeti nova organizacijska poboljšanja, ali ćemo ga i pojačano oglašavati na određenim turističkim tržištima", zaključuje Velenik. (Davor ŠIŠOVIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter