Osamsto pjevaca u Porecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trideset osmi susret pjevackih zborova Naš kanat je lip održat ce se u petak, 4., i subotu, 5. lipnja, u Istarskoj sabornici u Porecu.

Na susretu ce sudjelovati 29 zborova iz Istarske i Primorsko-goranske županije, koji ce svoje djelovanje predstaviti kroz istarsko-primorsku pucku glazbu u umjetnickoj obradi, pisanu na cakavskim dijalektalnim predlošcima. Susret ce uvelicati gosti iz austrijskog grada Lechaschaua.

Najavile su to na konferenciji za novinare ?eni Dekleva Radakovic, predsjednica odbora Kanta, i Sanja Radetic Fatoric, ravnateljica poreckog Puckog otvorenog ucilišta.

Ovogodišnji ce Kanat okupiti cak devet zborova više nego lani te ce se na pozornici u Sabornici izmijeniti ukupno 792 pjevaca.

Dodatni poticaji pjesnicima i skladateljima su natjecaji za nove skladbe za Kanat koje porecko Pucko otvoreno ucilište raspisuje bijenalno, što ovaj program cini mjestom ocuvanja i poticanja zborskog pjevanja i istarske ljestvice utkane u umjetnicke skladbe suvremenih autora.

Ove godine žiri je odlucio ne dodijeliti prvu nagradu. Drugu nagradu dobio je Marko Ritoša, dok trece mjesto dijele Tomo Njegovan i Sanja Drakulic.


Podijeli: Facebook Twiter