Osamnaesti rođendan vinarije Matošević


Vinarija Matošević, jedna od perjanica preporoda istarskog vinarstva, osamnaestu godinu postojanja obilježava objavljivanjem monografije "Barely legal" ("Gotovo punoljetni") autora Zlatka Galla, koja će svoje prvo javno predstavljanje doživjeti u Zagrebu, u klubu Gastronomada, u četvrtak 5. veljače u 14 sati.

O knjizi će govoriti Zlatko Gall, Saša Špiranec i Ivica Matošević, a uz Matoševićeva vina, osamnaesti rođendan ove vinarije bit će proslavljen istarskim pršutom i sirom, druženjem prijatelja i vinskih znalaca, uz pogled unatrag, ali svakako i pogled unaprijed, u nove izazove koji za istarsko vino, pa time i za vinariju Matošević, još nisu sasvim svladani. "Ljubav na prvi gutljaj" te "Život je pun finih stvari koje se zavlače pod kožu" gesla su rođendanske proslave vinarije Matošević, ali i Gallove monografije "Barely legal", objavljene u dvojezičnom, hrvatsko-engleskom izdanju i ilustrirane obiljem atraktivnih fotografija.

Prateći do u tančine vinarsko stasanje Ivice Matoševića i njegove vinarije, s lociranjem prijelomnih trenutaka kako u kreativnom pristupu vinarskome poslu tako i u poslovnom razvoju ove vinarije, Zlatko Gall u nadahnutom tekstu istodobno prati i jednako takvo stasanje istarskog vinarstva i istarskog vina uopće. Zagrebačka promocija monografije "Barely legal" inače je prvo u nizu događanja kojima Ivica Matošević namjerava kroz cijelu ovu godinu obilježiti "punoljetnost" svog bavljenja vinom. (D. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter