Osamdeset rekreativaca odpedaliralo 15 i 30 km

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Peta i pretposljednja biciklijada koja se održava u sklopu manifestacije Jug na 2 kotača startala je danas u 13 sati sa školskog igrališta u Divšićima, u organizaciji turističkih zajednica južne Istre. Osamdeset rekreativaca iskoristilo je idealan sunčan dan babljeg ljeta i, ovisno o afinitetima i mogućnostima, odvozilo jednu od dviju ponuđenih ruta: jedna je bila duga 15 kilometara, a druga dvostruko dulja.   

Nakon Divšića, biciklisti su krenuli prema Filipani, Prodolu, Bratulićima, nastavili prema Hrelićima, Palionu, Punteri i Barbanu, gdje ih je čekalo osvježenje: voda, voće i kolači kako bi prikupili energiju za drugi dio rute. U Barbanu je ujedno završila biciklijada za 12 biciklista koji su se opredijelili za kraću rutu. Za njih je bio osiguran prijevoz kombijem natrag u Divšiće. Ostali su nastavili prema Melnici, Kožljanima, Grandićima, Želiskima, Šajinima, Bićićima, Orbanićima, te su se vratili u Divšiće, gdje je za sve sudionike pripremljena maneštra.

Biciklijada je rekreativnog tipa, a u njoj sudjeluju kako obitelji s djecom, tako i ostali rekreativci, Iako je trebala biti održana prethodnog vikenda, kada bi se "spojila" s Festivalom smokvi i smokvenjaka te Obrtničkim sajmom u Barbanu, bila je odgođena zbog najave lošeg vremena praćenog kišom.

Petra Šebelić Uravić iz Turisitčke zajednice Barbana napomenula je da je ova manifestacija značajna zbog promocije događaja u posezoni, poput Fešte od smokvi i smokvenjaka.

- Iako smo je morali odgoditi, ljudi su se ugodno družili i zabavljali, osobito obitelji s djecom, kazala je. 

Cilj manifestacije Jug na 2 kotača je promocija biciklističkog turizma i staza, te privlačenje turista u destinacije južne Istre.

Manifestacija je startala 16. travnja ove godine u Medulinu, nastavila se u Fažani, Vodnjanu i Šišanu, a nakon Divšića, posljednja na rasporedu je Pula 2. listopada. Građani koji budu odvozili najmanje četiri biciklijade, moći će sudjelovati u tomboli, uz glavni zgoditak od 3.000 kuna. Dosad je u svakoj biciklijadi bilo 200-ak osoba, a važno je reći da je sudjelovanje besplatno. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

 

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter