Osamdeset giostranata na setu "Otoka ljubavi"

Redateljica Jasmila Žbanić s giostrantima na Maraforu (J. PREKALJ)
Redateljica Jasmila Žbanić s giostrantima na Maraforu (J. PREKALJ)

Sinoć su na porečkom Trgu Marafor snimane neke od masovnih scena za film "Otok ljubavi" bosanskohercegovačke redateljice Jasmile Žbanić čije se snimanje proteklih mjesec i pol dana odvija u Poreču. Snimanje na trgu trajalo je cijelu noć, a obuhvaćalo je scene u kojima se protagonisti, bračni par Grebo, nalazi u šetnji porečkom starogradskom jezgrom u kojoj se odvija povijesni festival Giostra.

Stoga su u ovim scenama angažirani članovi Društva prijatelja Giostre koji su u filmu dočarali atmosferu porečkog povijesnog festivala, a snimanje je privuklo i brojne znatiželjnike i turiste.

- Bilo je to jedno veliko iskustvo i rad s profesionalcima. Do sada smo imali iskustva u kazališnim predstavama, a sada smo dobili priliku sudjelovati u filmskom snimanju, rekla je Elena Uljančić- Vekić, ravnateljica Zavičajnog muzeja Poreštine i predsjednica Društva prijatelja Giostre.

Snimanju se odazvalo 80 članova Društva i simpatizera koji su svoje uloge odradili volonterski, a zauzvrat od filmske ekipe dobili fotoaparat i printer za potrebe Društva.

Snimanje filma "Otok ljubavi" odvija se najvećim dijelom na porečkom otoku Sv. Nikola, te u Motovunu i Oprtlju. Riječ je o komediji temeljnoj na tekstu koji je Žbanić napisala zajedno s Aleksandrom Hemonom, svjetski poznatim piscem. Glavne uloge u filmu tumače bosanskohercegovački glumac Ermin Bravo, francuska glumica Ariane Labed, rumunjska glumica Ada Condeescu, Leon Lučev, Branka Petrić Fehmi i poznati talijanski glumac Franco Nero. U filmu je, uz glavne glumce, angažirano i oko 1.500 statista uglavnom Porečana i ljudi iz Istre. (V. HABEREITER; snimila J. PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter