Osam zborova iz osam zemalja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Proteklog vikenda u Porecu održan je drugi Istra Music Festival, medunarodni susret zborova, u organizaciji MusikReisenFaszination, turisticke agencije Guidina i Valamar grupe. U dva dana nastupilo je sedam zborova iz sedam zemalja i domacini iz zbora „Joakim Rakovac" iz Poreca.

Festival je otvoren u petak, paradom koju je predvodila limena glazba iz Estonije, a nakon okupljanja na Obali maršala Tita, prošetali su kroz Decumanus i uz pjesmu i koracnice stigli do Trga slobode, gdje je porecka dogradonacelnica Nadia Štifanic-Dobrilovic pozdravila prisutne te službeno otvorila ovaj dogadaj.

Nastupili su gosti iz Estonije, Poljske, Bugarske, Južnoafricke republike, Grcke, Rusije i Ceške, te domacini mješoviti zbor „Joakim Rakovac", pod dirigentskom palicom ?eni Dekleva-Radakovic.

Petar Laskovski, direktor festivala, nam je nakon završetka programa rekao da je veoma zadovoljan cijelim dogadajem i atmosferom te da se uz zvuke zborova te dvije veceri moglo zaboraviti na okolinu i potpuno uroniti u svijet glazbe. Najavio i trece izdanje ove manifestacije takoder u Porecu. (Jurica PRODAN)


Podijeli: Facebook Twiter