Osam tisuca kuna i zanimanje za ženski nogomet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oko osam tisuca kuna prikupljeno je na prvom funtanjanskom humanitarnom turniru "Mali nogomet pod zvijezdama" na kojem je snage odmjerilo preko cetrdesetak igracica i igraca podijeljenih u pet ekipa cija je zdušna i zabavna igra atmosferu u sportskoj zoni u Perili dovela do usijanja.

U kategoriji muških ekipa najbolji su bili Veterani Nogometnog kluba Funtana koji su u finalu slavili nad sumještanima iz tima Praonica rublja "Tina". Najvece zanimanje publike izazvao je okršaj dviju ženskih ekipa, Škakavica i Odbojkaškog kluba Funtana u kojem su potonje na kraju slavile rezultatom 3:2. Prve tri muške i obje ženske ekipe za svoje su rezultate okrunjene peharima.

- Osim iznosa prikupljenog prodajom hrane i pica na turniru, ocekujemo još donacija koje cemo pridodati ovom iznosu, te sve proslijediti za Centru za socijalnu skrb koji ce ih podijeliti potrebitima s podrucja Funtane. Ova ce se akcija sigurno nastaviti u buducnosti, jer je uspjela. Za jednu malu Funtanu ovo je bio fenomenalan dogadaj, time smo pokazali da se s jako malo može napraviti puno. Nadamo se da ce novci zaista pomoci tim obiteljima da im bar malo olakšaju težak život, rekla je Ivana Prekalj, predsjednica opcinskog Savjeta mladih koji je organizirao dogadaj.

Potaknuti dobrim rezultatima turnira, clanovi Savjeta mladih vec najavljuju nastavak humanitarnih akcija najesen kada planiraju akciju prikupljanja obuce, igracaka i hrane za potrebite obitelji.


Podijeli: Facebook Twiter