Osam sati zarobljena u prevrnutom automobilu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porecanka L. J. (40) teško je ozlijedena u prometnoj nesreci koja se u utorak izmedu 23 i 24 sata dogodila na cesti Tar - Novigrad, tocnije u Tarskoj vali.

Nesretnoj je ženi pomoc pružena više od osam sati nakon nesrece i to zato što je njezin automobil završio u provaliji uz cestu koja je duboka pet metara pa ju nitko nije mogao uociti. Tek nakon što se oko 8.44 sata sama izvukla iz automobila i provalije te dokopala ceste, pružena joj je pomoc.

Prema podacima iz OKC-a PU istarske, dojava o nesreca se dogodila u oštrom zavoju udesno, kada je citroën C3 koji se kretao iz Novigrada prema Taru, a kojim je upravljala Porecanka, zbog brzine izletio s kolnika i udario u zaštitnu metalnu ogradu. Od siline udara citroën je preletio ogradu te se u provaliji dubokoj pet metara zaustavio na krovu.



Od trenutka nesrece, odnosno od utorka izmedu 23 i 24 sata do srijede nešto prije devet sati nesretna Porecanka nije mogla pozvati pomoc. Kad se konacno uspjela izvuci iz vozila i doci do ceste, u pomoc su joj priskocili prolaznici koji su pozvali hitnu pomoc i policiju. Pukom srecom žena nije ostala priklještena u automobilu.

Policija je osiguravala mjesto nesrece do dolaska vucne službe koja je muku mucila s izvlacenjem totalno razbijenog citroëna. Nije bilo tragova kocenja koji bi upucivali na to da je netko izletio izvan kolnika, a na zaštitnoj metalnoj ogradi vidljivi su bili tragovi struganja automobila i kotaca.

S unutarnje strane ograde u razini ceste ostao je razbijeni branik koji je bio u niskom raslinju i teško uocljiv. Dok je vucna služba izvlacila automobil, brojni su vozaci u cudu promatrali olupinu i usporavali promet.


Podijeli: Facebook Twiter