Osam novih speleoloških pripravnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

I ovogodišnja, treca speleološka škola koja održana u organizaciji Speleološke udruge "Pula" završila je uspješno te je osam od devet polaznika položilo ispit i steklo naslov "Speleološki pripravnik". To su Elvis Mileta, Antonio Zadravec, Emil Urbani, Igor Cukon, Kardi Županic, Edi Pauro, Daniel Krelja i Vedran Zenzerovic koji ce od Hrvatskog speleološkog saveza primiti priznanja o stecenom naslovu. Polaznici su u školi, koja je trajala od sredine rujna do sredine listopada, posjetili speleološke objekte širom Istre te savladali tehnike kretanja u podzemlju.

U teoretskom dijelu naucili su sve o planinarskoj i speleološkoj opremi, opasnostima u prirodi i speleološkim objektima, cvorovima, orijentaciji u prirodi, topografskom snimanju speleoloških objekta, sigurnosti i osnovama prve pomoci, znanstvenim aspektima speleologije, povijesti speleologije te zaštiti prirode, krša i speleoloških objekata. Sada se mogu aktivno ukljuciti u rad udruge, nastaviti školovanje i sakupljati uvjete za polaganje ispita za speleologa.

Takoder, na izvanrednoj sjednici skupštine Istarskog speleološkog saveza (ISS) u Pazinu, u redovito clanstvo primljeno je Speleološko društvo "Istra" iz Pazina te je za njegovog predstavnika u upravnom odboru saveza izabran Sebastijan Labinjan. Podsjecamo, ISS je osnovan je u srpnju ove godine i prvi je regionalni odnosno županijski speleološki savez u Hrvatskoj, a primanjem SD "Istra" broj clanica ISS-a narastao je na šest.


Podijeli: Facebook Twiter