Osam međimurskih laburista prešlo u HNS

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik županijskog HNS-a i međimurski župan Matija Posavec izvijestio je danas da je osam članova Hrvatskih laburista prešlo u HNS.

Posavec je na konferenciji za novinare rekao da mu je drago što je tih osmero od svih stranaka izabralo baš HNS jer to znači da su prepoznali stranačke vrijednosti i kvalitetan rad. Istaknuo je da im je - zbog nepovjerenja ljudi u politiku i općenito zbog stanja u zemlji - to dodatni poticaj za još bolji rad.

Među onima koji su stranačku iskaznicu Hrvatskih laburista zamijenili HNS-ovom je i vijećnica međimurske Županijske skupštine Ljiljana Žerjav.

Kako je rekla, njezin će rad u toj skupštini sada biti produktivniji, a svojim prijelazom u tu stranku želi poduprijeti župana i njegov rad, koji je ocijenila odličnim.

Odgovarajući na novinarsko pitanje ima li njezin prijelaz i prijelaz njezinih stranačkih kolega veze s ostavkom Dragutina Lesara i rezultatima Hrvatskih laburista na izborima za Europski parlament istaknula je da nije bila zadovoljna da se Županijska organizacija odnosila prema njoj i njezinim istomišljenicima.

- Duže vrijeme u Hrvatskim laburistima - stranci rada nije bilo fer igre, ocijenila je. Osim nje, u HNS je prešlo i dvoje općinskih vijećnika u Dekanovcu, najjačoj općinskoj organizaciji Hrvatskih laburista u Međimurju.

Čelnik međimurskoga HNS-a Matija Posavec rekao je da ta stranka u Međimurskoj županiji sada ima 2.511 članova, a u posljednja tri mjeseca napustilo ju je samo 15-ak članova, koji su izjavili da će se pridružiti Čačićevim reformistima.

Na pitanje kako će surađivati s novom Čačićevom strankom kada bude osnovana, odgovorio je da će ih, ovisno o programu, smatrati ili partnerima ili suparnicima. Dodao je da dobro surađuje sa zamjenicom Sandrom Herman, koja radi na osnutku Hrvatske narodne stranke reformista u Međimurskoj županiji. Posavec je potvrdio da je o mnogim temama razgovarao s Radimirom Čačićem.

Koalicija stranaka HNS-HSLS-HSS u međimurskoj Županijskoj skupštini sada ima 13 vijećnika, dva manje od koalicije koju vodi SDP. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter