Osam medalja Valery Švigir

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na jakom medunarodnom plivackom mitingu "Victoria Primorje 2010" održanom proteklog vikenda u Rijeci u 25-metarskom bazenu na Kantridi, u konkurenciji 277 plivacica i plivaca iz 24 kluba iz Slovenije, Srbije, Bugarske i Hrvatske, na (ne)formalnom pocetku nove plivacke sezone u malim bazenima ponovo je briljirala "Arenina" mlada juniorka, 15-godišnja Valery Švigir.

Osvojila je cak osam medalja - jednu zlatnu, šest srebrnih i jednu broncanu, od kojih tri srebra u apsolutnoj kategoriji, na 50 m ledno, 50 m slobodno i 50 m delfin.

Pored toga, u utrci na 50 m ledno s rezultatom vrijednim 817 bodova osvojila je prvo mjesto u konkurenciji mladih plivacica ('93. godište i mlade), a u toj konkurenciji bila je druga na 50 m slobodno, 50 m delfin i 100 m ledno, te treca na 100 m delfin. S isplivanim vremenom na 50 m ledno (28.69) Švigir je ostvarila i najvrjedniji rezultat mitinga medu mladim plivacicama, a u ukupnom poretku mladih plivacica s dva najbolja rezultata, na 50 m ledno i 50 m delfin, zauzela je trece mjesto.

Jedno odlicje, i to broncano, osvojio je i "Arenin" junior Dario Lackovic u utrci na 200 m mješovito medu mladim plivacima ('92. godište i mladi).


Podijeli: Facebook Twiter